Området

Området som vi kommer befinna oss på har namnet Moriaberg. Moriaberg är en medeltidsby som ligger strax utanför Tumba i Botkyrka, Stockholm. Följande är områdesägarnas egna beskrivning av området, samt en vägbeskrivning till det.

”Ett mycket lättillgängligt, funktionellt och vackert område i utkanten av Stockholm. Omgivningarna är mest skog och stigar men det finns också flera badvänliga sjöar alldeles intill varav den närmaste i princip alltid är obesökt. Området är omringat av en skog kallad Vinterskogen.

Moriaberg växer för varje år till förmån för arrangörer och lajvare, vi vill att flera skall nyttja detta område. Det ska inte vara krångligt och dyrt att hyra ett bra lajvområde. Därför har vi valt att placera oss centralt och hålla ett lågt uthyrningspris. Området ligger 30 minuter från Stockholm, med goda kommunikationer och man kan köra hela vägen in i lajvbyn. Det finns rinnande vatten, byn har 11 mysiga hus, varav ett är värdshus vilket utgör en stämningsfull helhet.

Värdshuset har högt i tak vilket ger en rymlig känsla. Är isolerat så att det kan användas vintertid. I nuläget finns det ingen uppvärmningsmöjlighet, men det ligger planer på att inom snart framtid installera två kaminer. Det finns 25 öronmärkta sovplatser men möjlighet för väldigt många flera. Värdshuset består av tre delar, ett kök, en samlingssal och ett sällskapsrum med sovloft.”

Vägbeskrivning

Kommunalt: Ta buss 736, 717 eller 727 från Tumba station. Gå av vid Bergudden. Gå i bussens riktning ca 50 meter och sväng åt höger, in vid ”badplats”-skylten som är liten och blå. Följ den asfaltsvägen ungefär 150 meter tills du ser en bom med en ”parkering förbjuden” skylt inne i elljusspåret på höger sida. Gå in på den vägen som bommen spärrar av 100 meter så är du inne på området.

Bil: Om ni har en GPS så slå in navigation till: Brotorpsvägen, Botkyrka. När ni åker in på Brotorpsvägen håll koll på höger sida vägen efter en Bom, sväng in på den vägen. Väl inne på området får ni lasta av all er packning och köra ut bilen igen till parkeringen. Vägen går in hela vägen in i byn så packningen ni packar ur kommer ni inte behöva släpa långt.

Lite bilder från området