Precati

Snabbfakta

  • Ca 1500 år gammal organisation som hanterar magi
  • Avtal med alla länder om att hantera magi
  • Utbildar, ser till och kontrollerar magiker
  • Består av 3 huvudgrenar, Adori, Curata och Venari (tre-enighet)

Precati är en uråldrig organisation som existerar för att hålla Magiker och dess förmågor runt om Sanctera i schack. Organisationen består utav två huvudgrenar med flera undergrenar i olika former. De två huvudgrenarna är Precati Adori och Precati Curata.

De flesta magiker följen som reser runt har en riddare ur Precati Curata med sig, eller ett tillstånd om att resa ensamma.

Adori

Precati Adori har en historia som sträcker sig längre än vad som går att minnas. Enda sen magin satte sitt spår på jorden i urminnes tider har Adori existerat. Ett sätt att organisera och samarbeta magiker emellan. Den har haft många olika former och på många sätt har den utvecklats och förändrats. Till en början var det bara ett form av möte för att utbyta idéer och tankar. Senare blev det ett säte för ett fåtal regler som magiker skulle hålla sig till. Efter Demonkriget blev gick Adori genom sin största förändring i och med att det ingick i Precati systemet. På så sätt bildades dagens Precati Adori.

Curata

Precati Curata har en otroligt lång, men ändå lite kortare än Adori, historia. Curata bildades nästan omedelbart efter Demonkriget och dess konsekvenser. Efter att slaget hållits så skakades världen av en magisk storm som varade i flera veckor. Under denna tid skapades Curata för att kontrollera världens magiker. När man bevittnat vad magiker var kapabla till så var man för rädd för att låta dem hållas utan någon form av utomstående makt som håller dem under kontroll. Curata grundades utav Riddare Silfriic Lucernium, härförare för Det Sista Dygnets Armé.

Venari

Venari är den ganska liten och ung del utav Precati. Det är från början en undergren utav Curata som grundar sig i Templarer som specialiserade sig på just jagandet utav Malificarer, det vill säga magiker som inte följer Precatis regler. De arbetar ofta i små grupper om två eller tre stycken jägare. De rör sig snabbt från område till område ofta på jakt efter en Malificar som de har hört vistas i närområdet. Deras metoder kan anses av många vara väldigt både brutala och ibland, ganska ofta, kontroversiella. Venari har ett starkt band till Guden Furcin.

Demonkriget

Demonkriget refererar till det krig som legenden säger stod mellan mänsklighetens samlade armé och Demonernas här. Legenden berättar om hur mänskligheten stod på kanten till utrotning och hur demoner svepte fritt över landet. Den berättar om hur stora delar av Sanctera var sig otroligt olika och täckta utav brinnande sprickor i marken fyllda med flytande sten, gigantiska kärr och träsk fyllda med vatten som bryter ned och förvränger allt och alla som färdas därigenom. Sanctera stod inför sin undergång.

Mer information hittar du på vår wiki här