Orchfolk

 Snabbfakta

  • Genomgår just nu en Industriell revolution som de startade
  • Längst fram rent teknologiskt (proteser, krigsmaskiner, manicker)
  • Har dödat sina gudar, “dyrkar” ångan
  • Grå eller grön hud med olika nyanser.
  • Alla är inte lika smarta eller dumma.

Geografi

Orchfolk finns över hela Sanctera, hela vägen från norra Karlheim till ökenlandet Shazmark. Förr rörde sig de tre stora klanerna väldigt mycket på kontinenten, men nu håller de sig mest i forten. Ash Kûtoz ligger i Aiduloz, Nam Kûtoz ligger långt ner i Shazmark, medan Mash Kûtoz är beläget i Viidmark.

Arter

Orcher är lite större till naturen. Kraftigare byggda och oftast mer aggresiva. Mer hjärna än muskler brukar vara en ganska bra beskrivning. De försöker lösa problem med våld och förstår sig inte riktigt på att prata sig igenom konflikter. Det finns naturligtvis undantag (precis som med allt) Utseendemässigt finns det oänvligt mycket varriationer blend orcher. Men vanligt är vassa tänder, konstiga öron och näsa. Oftast ett “grövre” utseende.

Ingengör. Bild: Peter edgar

Kahpuller hör egentligen till rasen “vättar” och är egentligen inte släkt med orcherna men tack vare deras mörka blod dras de ofta under kategorin “orchfolk”. Grön/grå hud. Ibland förekomer nyanser av andra färger.  Lång näsa och öron är vanligt. Även här, vassa tänder och klor. Kahpullerna är inte lika stora som orcherna. Utan mindre, smidigare och mycket klenare. Men istället för muskler är de mycket smartare.

Dagalusher Längst ner i näringskedjan. Det är inte helt lätt att se skillnad på en dagalush och en kahpull då de liknar varandra väldigt mycket i utseende. Men efter några minuters samtal bör det inte vara så svårt att avgöra. Dagalushen har varken orchernas styrka eller kahpullernas inerlligens. De mest… existerar. De är ganska duktiga på att skapa saker (under strikta order) men lyckas ofta klanta till det på något sätt ändå. Kanske för att de inte har någon som helst känsla över vad som är bra för dem. Att tex kasta fickuret den håller på att laga i huvudet på en annan dagalush som sagt något kanske känns som en väldigt bra sak för stunden. Frågan är hur bra det blir sen när ägaren till fickuret uppräcker vad som hänt… Dock är de väldigt snabba och experter på att gömma sig, och kan efter lite om och men fungera bra som spanare. Tills de hoppar fram för att försöka sno fiendens mat…

Att spela Orchfolk

Orchfolk är oftast grå/gröna i hudfärg, men kan även vara olika nyanser. Smink är dock ett måste. Lösdelar är inget krav med uppmuntras! Detsamma som tänder/klor. Som orchfolk har du oftast några typer av steampunk-influenser. Det kan vara på/till dig själv, eller så kanske du har modifierat en slav eller infanteristerna i en grupp. Var kreativ!

Inspirationskällor för Orchfolk:

Spel 2 och 3 i spelserien Fable.

Vi kommer att publicera en egen ordlista baserat på de som finns i cirkulation, men utan sunk och annat som inte är förenligt med kampanjens värdegrund.

Mer information hittar du på vår wiki här